Για τα Superfoods ο λόγος,τα οποία έχουν κατακλύσει τις αγορές παγκοσμίως.Υπόσχονται ευεξία,υγεία,μακροζωία.Οι γνώμες όμως καθώς διάβασα διίστανται..Κάποιοι διατροφολόγοι έχουν άλλη γνώμη.Τι να πιστέψει κανείς στην τελική και τι όχι;;;...Είναι τελικά Σούπερ ή είναι Απάτη;;;

ΚΑΛΕ///τα φύλλα του είναι γεμάτα βιταμίνες,ασβέστιο,σίδηρο.Τελευταία χρησιμοποιείται σε πολλές σαλάτες,όμως,κάποιες ενώσεις που έχει( glucosinolates ) φαίνεται να επηρεάζουν τη λειτουργία του θυροειδούς αδένα.
ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ/////πολλές οι θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες,από την μακρινή Κίνα ξεκινά η ιστορία του(προστασία του ανοσοποιητικού,δραστηριότητα του εγκεφάλου,πρόληψη καρδιακών παθήσεων..) όμως τελικά,τι μας λένε κάποιοι διατροφολόγοι;; ''Μόνο αν φάει κανείς 13 περίπου μερίδες γκότζι μπέρι θα πάρει τόσα αντιοξιδωτικά όσα ένα μήλο!!! ''Αναφέρθηκε ακόμη ότι πολλές φορές προκαλούν ακόμη και εξανθήματα και επιδεινώνουν οποιαδήποτε μορφή φλεγμονής.

ΣΠΟΡΟΙ ΚΙΑ//// λέγεται ότι έχουν 8 φορές περισσότερα Ω3 από το σολωμό,πολλές πρωτείνες,μέταλλα αλλά και αντιοξειδωτικά.Όμως,στην πραγματικότητα προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι και πόνους.Η περιέκτικότητά τους δε σε άλατα, μπορεί να μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων ουσιών στο στομάχι μας και να προκαλέσει δυσπεψία.
ΚΙΝΟΑ////με τόση πρωτείνη που περιέχει,βοηθά στο χτίσιμο των μυών.Όμως..είναι γεμάτο σαπωνίνες και λεκτίνες και προκαλούν επίσης φούσκωμα στο στομάχι μας.

ΑΚΑΙ ΜΠΕΡΙ/////λένε ότι περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα!Πρωτείνες,φυτικές ίνες,καλά λιπαρά,βοηθούν στην απώλεια βάρους,όμως,δεν έχει αποδειχτεί τίποτα από αυτά επιστημονικά....
Συμπέρασμα *****Είναι καλύτερα τελικά,να κάνουμε μία προσωπική διερεύνηση για πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να ακολουθούμε τα δικά μας συμπεράσματα μέσα από εμπειρίες προσωπικές.Συμφωνείτε;;;

ΚΑΛΕ///τα φύλλα του είναι γεμάτα βιταμίνες,ασβέστιο,σίδηρο.Τελευταία χρησιμοποιείται σε πολλές σαλάτες,όμως,κάποιες ενώσεις που έχει( glucosinolates ) φαίνεται να επηρεάζουν τη λειτουργία του θυροειδούς αδένα.
ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ/////πολλές οι θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες,από την μακρινή Κίνα ξεκινά η ιστορία του(προστασία του ανοσοποιητικού,δραστηριότητα του εγκεφάλου,πρόληψη καρδιακών παθήσεων..) όμως τελικά,τι μας λένε κάποιοι διατροφολόγοι;; ''Μόνο αν φάει κανείς 13 περίπου μερίδες γκότζι μπέρι θα πάρει τόσα αντιοξιδωτικά όσα ένα μήλο!!! ''Αναφέρθηκε ακόμη ότι πολλές φορές προκαλούν ακόμη και εξανθήματα και επιδεινώνουν οποιαδήποτε μορφή φλεγμονής.

ΣΠΟΡΟΙ ΚΙΑ//// λέγεται ότι έχουν 8 φορές περισσότερα Ω3 από το σολωμό,πολλές πρωτείνες,μέταλλα αλλά και αντιοξειδωτικά.Όμως,στην πραγματικότητα προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι και πόνους.Η περιέκτικότητά τους δε σε άλατα, μπορεί να μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων ουσιών στο στομάχι μας και να προκαλέσει δυσπεψία.
ΚΙΝΟΑ////με τόση πρωτείνη που περιέχει,βοηθά στο χτίσιμο των μυών.Όμως..είναι γεμάτο σαπωνίνες και λεκτίνες και προκαλούν επίσης φούσκωμα στο στομάχι μας.

ΑΚΑΙ ΜΠΕΡΙ/////λένε ότι περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα!Πρωτείνες,φυτικές ίνες,καλά λιπαρά,βοηθούν στην απώλεια βάρους,όμως,δεν έχει αποδειχτεί τίποτα από αυτά επιστημονικά....
Συμπέρασμα *****Είναι καλύτερα τελικά,να κάνουμε μία προσωπική διερεύνηση για πράγματα που μας ενδιαφέρουν και να ακολουθούμε τα δικά μας συμπεράσματα μέσα από εμπειρίες προσωπικές.Συμφωνείτε;;;
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου