Ας παραδεχτούμε ότι το φαγητό κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας,για να μην πω τον σημαντικότερο.Και δυστυχώς δεν τρώμε μόνο όταν πεινάμε παρά και όταν θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.Δηλαδή τρώμε για παράδειγμα όταν είμαστε δυστυχισμένοι ή όταν νιώθουμε στερημένοι(σε περιόδους νηστείας για παράδειγμα).Τρώμε ακόμη κι όταν είμαστε ευτυχισμένοι(σε περιόδους γιορτών,επετείων,γάμων κ.τ.λ).Η ελάχιστη λοιπόν ή η μέγιστη κατανάλωση τροφής δημιουργεί και ανάλογα προβλήματα.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ,τα κίνητρα που τρώμε όταν δεν πεινάμε είναι λόγοι συναισθηματικοί(μοναξιά,άνχος,θυμός,μελανχολία,πλήξη,ζήλια).
Λόγοι συνδεδεμένοι με την φυσιολογία(έλλειψη ύπνου,προεμμηνορροικό σύνδρομο) .
Υπάρχουν όμως λύσεις τις οποίες συνιστούν πάλι οι ψυχολόγοι,,,ή αν θέλετε πιο ήπια ''γιατροί της ψυχής''.Όταν λοιπόν μας πιάσει αυτό το αίσθημα της λύσσας,θα πρέπει να σηκωθούμε να κάνουμε έναν περίπατο,να κάνουμε ένα μπάνιο,να διαβάσουμε ένα περιοδικό,να βγούμε για καφέ,να τακτοποιήσουμε το σπίτι,να τηλεφωνήσουμε σε έναν φίλο,πράγματα δηλαδή που θα μας γεμίσουν το κενό ή το πρόβλημα.
Είτε λοιπόν είστε από αυτούς που τσιμπολογούν κάτι ανά δύο ώρες,είτε από εκείνους που ξυπνάτε μέσα στην νύχτα και κάνετε τακτοποίηση του ψυγείου σας ''νυχτερινή'',είτε από τους άλλους που θέλουν πάντα ένα γλυκάκι μετά το γεύμα,,,σας έχω τη λύση!!
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ που θα πλησιάσετε την κουζίνα σας,αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά,ανιχνεύστε το συναίσθημα που σας οδήγησε και αντιμετωπίστε το βρίσκοντας ουσιώδεις λύσεις.Προσπαθείστε να λύσετε διαφορετικά το πρόβλημα, χωρίς την ''γνώμη'' της κουζίνας.Αποφύγετε να έχετε τροφές στο σπίτι που μας καθιστούν επιρρεπείς στην κατανάλωσή τους!!
Και Τελειώνοντας:'Ολοι κάποια στιγμή στη ζωή μας θα φάμε για συναισθηματικούς λόγους,το θέμα είναι να είμαστε γνώστες ώστε να το αντιμετωπίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου